Laster Arrangementer

Endelig er det i boks!!!

Henriette Lien kommer til oss og holder to workshoper den 13. september 2020.

I samarbeid med Henriette og vakre Søndre Elton gård arrangerer vi en hel dag med deilig yoga hvor Henriette skal lede oss gjennom en Vinyasa workshop med fokus på skulderledd, samt avslappende Yin yoga workshop mot slutten av dagen. Under kan du lese mer om innholdet i de to workshopene.

Praktisk informasjon

  • Workshopene kan kjøpes hver for seg eller samlet. Lunsj er inkludert i prisen uavhengig av om du velger å være med på en eller begge workshoper.
  • Workshopene varer ca 2,5 timer hver
  • Lunsjpause kl. 13.30-15.00
  • Lunsj inkluderer kaffe/te/vann med eller uten kullsyre, og blir servert på terrassen med nydelig utsikt til Mjøsa og Helgøya. Denne dagen vil du få servert vegetar variant av chili con carne med lokale grønnsaker for sesongen, rømme, frisk salat, nystekt focaccia og balsamico dressing.
  • Eventuelle matallergier skriver du om i påmeldingen.
  • Egen matte, pledd, blokk/stropp tas med. (Vi har begrenset med utstyr til utlån og kan ikke garantere at det er nok til alle.)
  • Skifterom, samt toaletter finnes i lokalet.
  • Minste antall deltakere er 20 stk.

Du er påmeldt først når betalingen er utført. Påmelding er bindende og refunderes ikke uansett grunn.

Dersom arrangementet avlyses av arrangør blir hele innbetalte beløpet refundert.

Betaling gjøres på kto.nr: 1822.17.06699 eller Vipps på 92243511.

Pris:

  • To workshop inkludert lunsj med drikke, kr.1200,-
  • En workshop inkludert lunsj med drikke, kr.800,-

 

Ved påmelding samtykker du automatisk til å motta nyhetsbrev fra Tanja Evensen Yoga med nyheter om workshops, timer og yogaretreats, samt inspirasjon om yoga, tilstedeværelse, meditasjon og annet. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet.

 

Henriette skriver følgende om hva du kan forvente å lære denne dagen.

Skulder:

Skulderen er det mest bevegelige leddet vi har, og derfor det mest vinglete. Når vi praktiserer yoga legger vi ofte vekten over i hendene, enten vi støtter oss i enkle overganger, står i up- og downdog, planke, vinyasa eller i mer avanserte armbalanser. Plasseringen, styrken og bevegeligheten av skulderen er derfor viktig for å ivareta den gode følelsen etter en praksis og ikke minst føle seg stabil og å ha kontroll.

Denne workshopen er for deg som liker å praktisere yoga men kjenner kanskje det murrer litt i håndleddene etterpå, som føler noen av posisjonene blir litt tilfeldig, – at du rett og slett ikke alltid vet helt hva du gjør på matten.

Denne workshopen passer deg enten du er relativt ny på matten eller mer erfaren. Vi skal i tillegg til deilige flyter gjøre øvelser som hjelper for nettopp plasseringen, bevegeligheten og ikke minst styrken av skuldrene. Vi skal bryte ned upward og downward facing dog, planke m.m. og blir sikre på hvordan skuldrene plasseres for at du skal ha en deilig yogapraksis som ikke gir deg skader.

Yin Yoga:

Tempo de fleste av oss holder i hverdagen påvirker helsen vår mer enn at vi føler oss slitne. Vi fyller dagene med fysisk aktivitet, jobb, plikter, ansvar, hodet spiller videre på ting vi kanskje tror vi har gjort oss ferdige med og når vi først hviler er det ofte kun kroppen som hviler, for da ser vi på tv, surfer på internett, er med på sosiale ting vi kanskje aller helst ville sagt nei til, men i vårt ønske om å bli likt og inkludert velger vi å ignorere behovet for ro. I all denne aktiviteten er nervesystemet i det sympatiske moduset, kjemp eller flykt moduset.

Adrenalinet øker, blodtrykket øker, cortisolnivået stiger og blodet går til de store muskelgruppene for å gjøre kroppen klar til kamp. Prioriteringen kroppen går over i påvirker fordøyelsessystemet og andre indre organer som ikke får rikelig mengde blod siden det er sendt til de store muskelgruppene.

Denne kjemiske cocktailen i kroppen under stress er noe vi blir avhengig av som igjen gjør at vi ikke nødvendigvis opplever oss stressa, men vi tynes systemet vårt.

Yin yoga tvinger nervesystemet ditt over i det parasympatiske moduset – hvilemodus. Kroppen ligger lenge i posisjonene, oppmerksomheten går til pusten, vi utforsker det indre landskapet gjennom å være tilstede og du gir kroppen tid og ro. Da synker cortisolnivået, blodtrykket og adrenalinet i kroppen. Blodet flyter mer balanser mellom muskler og de indre organene og reparerer en eventuell ubalanse.

Yin yoga stimulerer i tillegg bindevevet til å sette i gang produksjon av elastin og collagen som gjenskaper bevegeligheten i bindevevet.

I denne workshopen har vi tid til å gå i dybden av de forskjellige posisjonene, virkningen av dem og nyte tid i eget selskap og finne en etterlengtet ro for både kropp og sjel.

Litt om Henriette:

Henriette begynte sin yoga praksis i 2001 og underviser nå med hele verden som arbeidsplass.

Hun er i tillegg til å være yogalærer forfatter, Coach og foredragsholder med bakgrunn som skuespiller, danser og programleder i radio og tv.

Henriette underviser Vinyasa, Yin og bindevevsavspenning.

Tanja Evensen yoga

 

Vi håper at du også ønsker å dele denne dagen med oss! Vi gleder oss til å ta deg imot og gjøre yoga sammen på nydelige Søndre Elton gård!

Hilsen fra

Tanja fra Tanja Evensen yoga og Anette fra Søndre Elton gård👩👱‍♀️

 

Gå til toppen