Laster Arrangementer

På grunn av stor etterspørsel og venteliste på retreat til Marokko i november 2023 har jeg bestemt meg til å sette opp en ny retreat til samme stedet. Denne gangen i februar 2024, og i samarbeid med Yogarom fra Brumunddal.

Aina fra Yogarom om jeg gleder oss til å dele denne spennende reisen med deg!

For ikke så lenge siden reiste mannen min og jeg til Marokko til det lille boutique hotellet drevet av engelskmannen Paul. Jeg måtte besøke stedet for å forsikre meg at det var virkelig sånn som det så ut på bildene! Og vet du hva? Det er enda bedre en på bildene!

Dette er et helt unikt sted og jeg er nå sikker på at en yogaretreat her vil være noe både du og jeg husker i mange år fremover. En liten oase i en eksotisk, orientalsk og spennende land!

Om du tenker «YES, dette er noe jeg ønsker å unne meg!» så er ikke jeg overrasket!

Vi vil bo midt i landet ca 30 min kjøring fra den magiske, 960 år gamle byen Marrakesh. Hotellet vi bor på ligger på ca 900 m høyde, omringet med fjell og med en helt fantastisk utsikt over Atlas fjellene. På denne retreaten vil du kunne være med på flere timer med oppkvikkende og styrkende vinyasa yoga og virka yoga, men også beroligende og meditativ Yin og Hatha yoga, meditasjon, pusteøvelser og refleksjoner.

Du skal kunne stoppe opp og nyte stillheten, gi slipp på hverdagen. Du skal få servert masse god og spennende mat, og kunne nyte lengre dager med sol og varme i en ellers mørk og kald februar måned her hjemme.

Vi vil tilrettelegge en utflukt til magiske Marrakesh, og en eller flere utflukter/gåturer til fjellene og ev.til en av landsbyene på en markedsdag.

Kjenner du på at du er litt spent og ønsker å vite litt mer? Eller har du kanskje allerede bestemt deg at dette er noe du vil være med på?

Les videre og  å bli med oss til Marokko:)

Ja, jeg ønsker å bli med!

Vi bor på en flott 4 stjerners boutique eco-hotell ved inngangen til Atlas fjellene og ca 40 minutter med bil unna Marrakech flyplass.

Hotellet ligger på en liten fjelltopp med fantastisk panorama utsikt over fjellene og 50 mål med hage fylt med blomster, oliven, fiken, appelsin og mandeltrær. Der er vi omgitt med naturen, stillheten og roen. Det perfekte stedet for tilbaketrekking, avslapning og lading av batterier.

Stedet drives av Paul, en engelskmann som har bord i Marokko i 20 år og bygd hotellet fra grunnen, sammen med lokale håndtverkere. Gjennom å ansette lokale folk på hotellet og handle alt lokalt til hotelldriften, bidrar han til det marokkanske samfunnet. Ved å bo og spise på hotellet er vi også en del av dette lille bidraget som gir levebrød for mange familier.

Tanja Evensen Yoga    

Marokkansk mat laget av lokale råvarer i sesong

Hvis du er glad i god mat, så er dette et godt sted å være på. Hotellets kokker vil lage smakfulle, næringsrike og spennende marokkanske måltider for oss. Så langt som mulig benyttes det lokale råvarer i sesong.

Tanja Evensen Yoga

Yogatur Krøderen

Frokost er tradisjonell Berber frokost med egg i forskjellige varianter, hjemmelaget brød, berber pannekaker med hjemmelaget syltetøy, fersk ost og frukt, ferskpresset appelsinjuice, yoghurt, fersk frukt i sesong, frokostblanding, te og kaffe.

Lunsj serveres som buffe bestående av salater, supper og annen marokkansk mat.

Middag er tre retters middag og menyen endres daglig.

Vann til alle måltider. Annen drikke kan kjøpes mot tillegg.

Store deler av året kan maten nytes ute på restaurantenes uteservering i nydelige omgivelser med utsikt mot Atlas fjellene.

Tanja Evensen yoga

Tanja Evensen Yoga

Rommene

Hotellet består av tjuesju romslige soverom og suites innredet med lokalt lagde marokkanske møbler . I tillegg finnes det restaurant, kaffebar, romslig stue med mange sitteplasser, stort svømmebasseng og en hage på hele 50 mål.

Rommene er romslige, på hele 28 kvm, bad og egen terrasse på ca 12 kvm med fantastisk utsikt over fjellene eller den store hagen.

Tanja Evensen Yoga

Rommene er innredet i typisk marokkansk stil med seder og eukalyptus treverk, rød sandstein, håndlagde leirfliser og lokalt lagde møbler i Berber stil som matcher resten av hotellet.

Dobbeltrom/twinrom er med delte senger, mens enkeltrom inneholder dobbelt seng. Rommene rengjøres daglig.

Ja, jeg ønsker å bli med!

 

Praktisk informasjon

 Vi organiserer transport (mot tillegg – ca 350kr tur/retur) til og fra flyplassen i Marrakech på ankomst- og avreisedagen. Ankomstdagen passer dette med direkte fly fra Oslo med Norwegian og igjen direktefly med Norwegian på avreisedagen.

Ta kontakt for transportalternativer ved andre avganger.

 

 

Det er behagelige temperaturer på dagen (15-25 grader) og godt badevann i bassenget.  Om morgenen og kvelden kan det være litt kjølig da vi er i fjellene , så ta med litt varme klær.

Det er gulvvarme i hele hotellet slik at det er godt og varmt inne. Ta med gode gåsko til gåturer i område, eventuelt fjelltur, og til fridag i Marrakesh.

Onsdag er fridag! Ingen undervisning denne dagen, men mulighet til å bli med på organisert tur til Marrakesh. Denne dagen serveres det bare frokost på hotellet. Om du blir med på tur spises maten i byen, ellers så er det mulighet for å kjøpe måltider denne dagen om du ønsker å ta det med ro å være på hotellet.

Ta med behagelig yogaklær og litt ekstra til avspenning, samt fleecepledd og yogamatte (reisematte og/eller yogahåndkle). Yoga gjør vi enten inne på yogarommet eller på takterrassen. Det er gratis testasjon på yogarommet til alle deltakere.

Din investering (PRIS)

Prisene på hotellet har økt litt ifht 2023 og i takt med resten av samfunnet, og for 2024 kan vi tilby følgende priser:

Dobbeltrom(pr.person) kr. 14.790,-

 Enkeltromstillegg: 550kr pr.dag (tillegg totalt kr.3850)

Depositum kr.4400 betales ved påmelding og sikrer deg plassen. Depositum refunderes ikke.

Vi tilbyr muligheten til å dele opp betalingen i flere omganger.

Betalingsplan kan for eksempel se sånn ut:

 1. BETALING – DEPOSITUM (ved påmelding)
 2. BETALING – FLYBILLETT (neste måned)
 3. BETALING – 2. DEL AV TOTAL PRIS (to måneder etter depositum)
 4. BETALING – 3. OG SISTE DEL AV TOTAL PRIS (august eller senere hvis avtalt)

Inkludert i prisen

 • To daglige økter yoga (unntatt fridag-onsdag)
 • Sju netter i dobbeltrom/enkeltrom
 • Frokost, buffe lunsj og treretters middag daglig (unntatt fri dag-onsdag, denne dagen bare frokost)
 • Ferskpresset juice, te, kaffe til frokost
 • Vann til alle måltider
 • Turistskatt 7 dager
 • Testasjon i yogarommet til alle yogaøkter
 • Daglig romvask og skift av håndklær
 • Eksotisk, unik og spennende reise i trygge rammer
 • Tid til deg selv og nye bekjentskap 

Ikke inkludert i prisen

 • Flybillett, denne bestiller du selv
 • Mat utover oppsatte måltider
 • Lunsj og middag på fridagen (onsdag)
 • Drikke til maten (utover te/kaffe/jus til frokost og vann til alle måltider)
 • Utflukt til Marrakesh frivillig (taxi ca 350 kr tur/retur, mat, shopping, ev.massasje og spa)
 • Guidede gåturer i fjellet halvdag/heldag, frivillig (fra 200kr, avhengig av antall deltakere)
 • Hammam på hotellet (ca 200 kr)

Tur til Marrakesh organiseres på onsdag som er fridag. Turen er frivillig, med avreise etter frokost. Kjøreturen koster ca 350 kr tur/retur per person. Guidet tur med autorisert Marrakesh guide som varer 3-4 timer kan organiseres mot pristillegg.

Flere guidede gåturer i fjellene kan også organiseres etter behov.

Ja, jeg ønsker å bli med!

 

Betingelser for påmelding og avbestilling

Depositum kr. 4400,- betales ved påmelding og sikrer deg plassen. Depositumet refunderes ikke.

Minimum antall deltakere for at turen avholdes er 8 stk.

Betaling kan deles opp i flere omganger. Ta gjerne kontakt slik at vi kan finne en god løsning for deg.

Ved avbestilling inntil 3 måneder før avreise (frist:24.11.2023) tilbakebetales hele beløpet bortsett fra depositum kr. 4400,-.

Ved avbestilling 3-2 måneder før avreise (frist: 23.12.2023) tilbakebetales 50 % av deltageravgiften.

Ingen tilbakebetaling ved avbestilling mindre enn 2 måneder før avreise (etter 23.12.2023).

Alle deltakere får tilsendt faktura med nødvendig informasjon om betaling.

Din plass (om du ikke kan bli med og har betalt hele eller deler av turen) kan i enkelte tilfeller videreføres til en annen person som du selv er ansvarlig til å finne. Dette må særskilt avtales for hvert enkelt tilfelle.

Husk å ha med deg gyldig reiseforsikring.

Tanja Evensen Yoga sin rett til å avlyse reisen

Tanja Evensen Yoga kan avlyse reisen dersom:

 • det ikke melder seg et tilstrekkelig antall deltakere til en tur. På denne turen er tilstrekkelig antall reisende 8 personer. Turen kan da avlyses frem til 40 dager før avreise.
 • dersom det oppstår uunngåelige eller ekstraordinære omstendigheter som gjør at reisen ikke kan gjennomføres (krig, naturkatastrofer, endrede reiseråd, e.l)
 • dersom reiseleder blir utsatt for alvorlig sykdom, skade eller død, og det ikke er mulig å finne erstatning innen rimelig tid før avreise.

Når en reise blir avlyst har den reisende krav på full refusjon (unntatt flybillett og annen transport som ikke er en del av denne reisen).

Tilbakebetaling skal i alle tilfeller gjøres til den reisende, uten ubegrunnet opphold og senest 14 dager etter at avtalen opphørte. Den reisende har ikke rett til erstatning utover dette.

 

Yoga på denne retreaten

Yogaprogrammet på denne retreaten er tilpasset gruppen.

Morgenyoga er dynamisk og vil bidra til at kroppen din kommer i gang, strekkes og tøyes, og blir klar for dagen som kommer. Morgentimene begynner alltid med en stille meditasjon. Stillinger av ulik vanskelighetsgrad vil undervises i slik at deltakere med ulike erfaringer innen yoga får nok utfordring.

Kveldsyoga vil bli en god del roligere enn morgenyoga, med en fin kombinasjon av rolig yoga, yoga nidra (guidet dyp avslapning), meditasjoner, samt samtaler og refleksjon. Som alltid er yogatimene mindfulle, ikke konkurrerende og tilpasset gruppen.

Litt om Tanja

Forsidebildet

Jeg har praktisert yoga i mange år, og undervist de siste 5 år. Jeg underviser Hatha og Vinyasa yoga, yoga nidra og meditasjon. Utdanningen startet med  YTT200 fra Transformational Hatha yoga Hellas. Dette kurset ble fulgt med flere workshoper og kurs med anerkjente yogalærere. Jeg har også en videre utdanning med Jason Crandell YTT500, med fordypning innen anatomi og biomekanikk.

I tillegg til Hatha og Vinyasa har jeg kurs i Yoga Nidra. Jeg er opptatt av å skape et inkluderende miljø i mine timer hvor yoga praksisen føles som egen praksis, og ikke prestasjon. Forsøker alltid å se alle og tilpasser timen og øvelsene slik at alle opplever mestring.

Mer om meg og min utdanning kan du lese her.

Litt om Aina

Jeg heter Aina Sørum. Jeg har to voksne barn og bor med samboer i Brumunddal. Jeg oppdaget yoga for alvor i 2017/18.

I starten var det den fysiske gevinsten jeg var ute etter. Som gammel turner og håndballspiller savnet jeg både styrken, smidigheten og balansen, som gradvis forandret seg med årene. Etter hvert ble jeg også nysgjerrig på yogaens andre effekter. Hvordan yoga kunne påvirke sinnet, gi andre innsikter og perspektiver.

Som mange har jeg et ønske om å ha det så bra som mulig, med meg selv – og i ett samspill med menneskene jeg møter både i jobb og på fritid. Derfor valgte jeg å starte opp med en 200- timers yogautdannelse høsten 2019 i Stockholm ved det Nordiska Yogainstitutet for å dykke inn i Viryayogaens univers.

 

Vi håper at du unner deg denne turen og blir med oss på en uforglemmelig opplevelse!

Aina og Tanja

 

Ja, jeg ønsker å bli med!

 

Tittel

Gå til toppen