Tanja Evensen yoga

Vinyasa yoga

Vinyasa  yoga er fysisk og ganske dynamisk form for yoga hvor en bestreber å synkronisere bevegelser (stillinger) med pusten. Det vil si at kjernen i vinyasa yoga er pust som kobler stillinger sammen gjennom en flyt.

Ordet vinyasa stammer fra sanskrit og betyr i ordets rette forstand å koble pust og bevegelse. Solhilsen er et eksempel på en vinyasa.

Vinyasa yoga er en energisk, intens og leken yogaform. I begynnelsen kan Vinyasa yoga oppleves som fysisk krevende, men hvis praksisen fortsetter over en viss tid vil kroppen bli sterkere og smidigere, samtidig som pusten blir roligere og dypere.

Vinyasa yoga trenger ikke nødvendigvis å ha høy intensitet og være fysisk krevende. Man kan undervise rolige sekvenser med stillinger som flyter over i hverandre. Det er også mulig å fordype seg i de forskjellige stillingene. Timen begynner alltid med kort meditasjon og avsluttes med avspenning.

Meld meg på
Tanja Evensen yoga

Yin/Hatha yoga

I en Yin/Hatha  inspirert klasse blander vi sammen rolige hatha(fysiske) med Yin(passive) øvelser. På denne måten balanserer vi, samt frigjør vi kroppen for spenninger.

Vi bruker pusteøvelser for å roe ned og stilne sinnet, og meditasjon for å utvide og styrke vår bevissthet.

Yin yoga er rolig og myk praksis der vi er i stillingene over tid. Vi påvirker kroppens ledd, ligamenter, sener, muskler og bindevev til å bli mer åpne og myke, samtidig som leddene styrkes.

Denne formen for yoga bringer kroppen i en meditativ tilstand og hjelper oss å roe ned i en tid der alt går fortere og fortere. Når vi er i stillingene lenge finnes det åpning for refleksjon, ettertanke og oppmerksomt nærvær.

Dette kurset er også fint for deg som er ny til yoga, eller deg som ønsker å roe ned, strekke og lande litt.

Meld meg på
Tanja Evensen yoga

Nybegynner yoga

Vurdert yoga lenge, men ikke helt turt å kaste deg på bølgen?

Dette kurset er laget for deg som er helt ny til yoga, og også for deg som ønsker å oppfriske det du har vært gjennom tidligere (back to basics).

På nybegynnerkurset vil du få nøye gjennomgang av de mest vanligste yoga stillingene og flyt sekvensene.

Du vil lære deg riktig pusteteknikk og meditasjon, solhilsen, og grunnleggende stående og sittende/liggende stillinger.

Kurset holdes i yogalokale med all nødvendig utstyr slik at du ikke behøver å skaffe deg nytt utstyr for å komme i gang med yoga. Det er færre antall deltakere enn på andre kurs jeg holder, og målet med dette er å skape trygge rammer for deltakere og en avslappet stemning.

Ingen forkunnskaper nødvendig. Kurs varighet: 4 uker

Meld meg på