Jeg inviterer deg til å stoppe opp,
puste, høre og bare være!

Ønsker du å finne stillheten og roen inne i deg? Kanskje til og med finne tilbake til det stille rommet dypt inne i deg selv, det lille stedet hvor livsgnisten din ligger? Det stedet som gir deg glede innerst inne, som du digget tidligere, men som du på livets vei har glemt og forsømt? Jeg ønsker at du gjennom yoga skal finne tilbake til deg selv og de gavene du har fått med deg fra starten av. Det er flere sider ved deg selv du kan sette pris på, men da må du tørre å stoppe opp og kjenne etter.

Jeg tror ikke at livet vårt blir bedre om vi klarer å legge foten bak hodet, eller klarer å stå på hendene. Men jeg tror at vi gjennom å gjøre yoga kan skaffe oss et godt verktøy som vi kan bruke ute i det virkelige livet.

Da jeg startet for ti år siden, hadde jeg som mål å nå tærne mine. Men jeg skjønte ganske fort at det egentlig dreide seg om å finne roen i kroppen og hodet mitt, finne tilliten til meg selv og friheten inne i meg.

Yogareisen min lærer meg fortsatt å lage det rommet, finne stillheten og sette pris på den, samt sette grenser. Jeg tror at det er viktig å dele yoga med likesinnede, at det ligger mye kraft i det, og at vi sammen kan gjøre hverandre sterkere for å leve livene våre fullt ut.

Jeg er inspirert av Jason Crandell, Amy Ippoliti, Jo Tastula, David Harshada Wagner og mange andre. Jeg er kanskje ikke den mest spirituelle yogalæreren, men jeg er opptatt av anatomi og hvordan kroppen vår fungerer. Jeg er også interessert i å forstå hva denne tilnærmingen kan gjøre for å forbedre og fordype min og din yogapraksis. Jeg fokuserer på detaljer og stresser ikke for å komme gjennom mest mulig i timen. Det er tid for både meditasjon, øvelser og avspenning. Det vi ikke rekker den ene dagen, rekker vi den neste dagen.

Tanja Evensen

Min yoga og hva jeg underviser

Jeg underviser vinyasahatha og yin yoga. I tillegg underviser jeg yoga nidra, meditasjon og pusteteknikker. Det er ikke noe klart skille mellom de forskjellige retningene spesielt med tanke på asana, pust og bevegelse. De aller fleste yogaretninger utfyller hverandre på flere nivåer. Det som skiller seg mest ut er yoga nidra ettersom den undervises som en separat del av timen eller som egen time. Timene mine er tekniske, men ikke mekaniske, og de er detaljerte. Det er en god blanding av flyt og ro i form av dynamiske og statiske yogastillinger, samt blanding av pust og meditasjon.

Gjennom mange år med egen praksis og utdanning innen yoga, har jeg brukt min kropp som laboratorium. Utforsket og prøvd, klart mye og feilet mye. Jeg er opptatt av at du gjennom yoga skal lære å kjenne kroppen og sinnet ditt bedre. Du kan kjenne til muligheter og begrensninger, lære å være glad i den, og behandle den med respekt. Du kan bruke det du har lært på matta ute i den virkelige verden, utenfor matta. Det er mange lag i den store livsvisdommen som heter yoga, og det krever livslang læring og tålmodighet. Derfor blir yoga en livsstil for mange. Yoga er også en disiplin som inneholder mange detaljer og mine timer er farget av det.

Jeg ønsker at du skal føle deg hjemme i kroppen din, og at du kan kjenne at du er velkommen til timen. Derfor legger jeg opp til variasjon som bidrar til at flere med ulike ferdighetsnivåer får nok utfordring, mens de samtidig kjenner på mestring. Du vil få god tid til både oppvarming, øvelser og avspenning, tid til å puste og tid til å stresse ned.

Det er din tid, og din velvære er min største prioritet.

Velkommen til timen!

Yoga – utdanning og erfaring

 • 50 timer Yin yoga utdanning – yogamaster Ulrica Norberg, HIYOGA Oslo – Oslo, august 2020
 • 100 timer videreutdanning for yogalærere – Jason Crandell, Lovestory yoga – San Francisco USA, mai 2019
 • 100 timer videreutdanning for yogalærere – Jason Crandell, Triyoga – London UK, april 2018
 • 8 timer Swing yoga, Fredrikstad, mai 2017
 • 8 timer videreutdanning – Handstands, Beyoga Lørenskog, april 2017
 • 30 timer Total Yoga Nidra Online Foundation, november 2016
 • 30 timer videreutdanning – POWER+PRECISION+MINDFULNESS – Jason Crandell, Yogafactory, Copenhagen Denmark, september 2016
 • 30 timer videreutdanning – Master classes & Teacher Sequencing Workshops – Marc Stephens, Yoga moves, Utrecht NL, november 2015
 • 200 timer yogalærerutdanning ved Transformational Hatha Yoga, april/mai 2015
 • Utallige timer med egen yoga praksis
 • Flere år med undervisning
Tanja Evensen Yoga