Kanskje du har gått på yoga en stund og ønsker å bringe praksisen din til et litt høyere nivå eller du bare kjenner at du trenger litt mer påfyll og inspirasjon i livet ditt? Noe nytt og annerledes? Hvis du hadde spurt meg om råd da ville jeg ha sagt til deg: Dra på en yogaretreat!

Det er noe spesielt som oppstår når en gruppe med mennesker samles i et vakkert miljø og med samme ønske om å praktisere yoga og meditasjon. Det oppleves ofte som om livet løftes opp et hakk og bevisstheten utvides til et høyere nivå. Yogaens spesielle innvirkning på den fysiske og mentale kroppen forandrer oss på en subtil måte.

Her snakker jeg ut fra min egen erfaring da en yogaretreat er noe som må oppleves for å kunne virkelig kjenne på effekten av en sånn type tur. Jeg har fått utrolig mye ut av å delta på yogaretreat arrangert av lærere jeg inspireres av og håper at du vil en dag erfare det samme.

Det er flere grunner for hvorfor du bør teste ut en yogaretreat,  men om jeg skal velge noen så er de tre grunnene du finner under noen av de viktigste etter min mening. Kanskje kan de inspirere og motivere deg til å ta det neste steget og bli med på en yogaretreat.

 

Mine tre grunner til å være med på yogaretreat:

Tanja Evensen yoga

Dyp avslapning og hvile

Når du drar på en yogaretreat reiser du vekk fra dine daglige forpliktelser, oppgaver, jobben, og hverdagsstresset. Livet settes på en måte på pause. Du reiser som regel alene eller sammen med noen du kjenner godt noe som gjør at du kan være deg selv. På en yogaretreat er hverdagene rolige med en varm og rolig atmosfære som gir deg en følelse av trygghet og at du blir tatt vare på. Du kjenner at du kan gi slipp på stresset og omfavne nuet, tillate deg selv å være bevisst tilstede. Det å unne seg denne muligheten til å finne tilbake til dyp avslapning og restitusjon vil som regel bære frukter i flere måneder senere.

 Bevisstgjøring og transformasjon

Tanja Evensen yoga

Det skjer noe spesielt når du er på en yogaretreat. De vanlige mønstrene brytes ned og bevisstheten utvides til et nytt nivå som ellers ville tatt flere måneder å oppnå i en hverdag med mange distraksjoner. Det finnes et begrep som godt beskriver denne transformasjonen og du har sikkert hørt det før.  Begrepet heter kvantesprang.

I fysikk betyr det at en elektron går over fra én energitilstand (bane rundt atomkjernen, skall) til en annen under utsendelse eller opptak av en kvant, det minste sprang som er mulig for et elektron.  Som et vitenskapelig verifiserbart fenomen er det i størrelsesorden av et mirakel, siden vitenskapen ikke har noen forklaring på hvordan denne effekten oppstår.

Det er akkurat denne manglende forklaringen på hvordan denne transformasjonen og bevisstgjøringen oppstår på så kort tid som er det spesielle og effektfulle med en yogaretreat.

 

Mental og fysisk detox

Tanja Evensen YogaNår du kommer deg vekk fra hverdagen, nyhetsoppdateringer, sosiale medier og to do lister, og i stedet deltar på sunne aktiviteter i et vakkert miljø omgitt av likesinnede mennesker blir kroppen og sinnet ditt utsatt for en detox. I en sånn setting blir det som regel lettere å observere, se og kanskje til og med kvitte seg med gamle, uønskede vaner. Noen av disse gamle vanene kan for eksempel være kosthold. På en yogaretreat er maten nøye planlagt og menyen inneholder de sunneste matvarene som vil bidra til avgiftning av den fysiske kroppen.

 

Du vil gjennom flere dager på retreaten spise sunn mat, få nok søvn og minimere inntak av kaffe, sukker og alkohol. Du vil også omgi deg med mennesker som ikke kjenner deg fra før. Det kan høres skummelt og utfordrende ut for noen, men jeg kan forsikre deg om at det er alltid en utrolig positiv og utviklende situasjon. Mennesker som ikke kjenner deg fra tidligere vil kunne se din sanne personlighet, da du ikke trenger å bekle en spesiell rolle. Du trenger ikke å være kollega, kone, samboer, sykepleier, eller mamma for den saks skyld. Du kan være deg selv!

I tillegg vil de samme menneskene ha lik interesse for yoga og meditasjon som deg, og dette kan fort lede til nye vennskap som starter på et helt nytt og spennende plan.

 

Mine retreats

Tanja Evensen Yoga

Jeg forsøker å lage forskjellige retreats for å kunne imøtekomme deltakernes ønsker og behov. Noen av mine retreats er lengre, mer eksklusive og med fokus på nydelige omgivelser, ro og varme. De passer for de som ønsker å hvile, vekke sansene, oppleve og nytte dagene med litt mer luksus.

Andre retreats igjen er kortere, på litt enklere steder og i tett kontakt med naturen. Dette gjør at prisen for disse retreats blir lavere.

Jeg forsøker alltid å finne de beste stedene med hyggelige priser og vier mye oppmerksomhet til omgivelsene, komforten, maten og innholdet på turen, slik at deltakere får den beste opplevelsen som mulig.

Retreat skal være et sted hvor du skal kunne trekke deg unna hverdagen, oppleve roen, ha tid til å bare være, praktisere og kjenne på yogaens magiske effekt, ha tid til å hvile, reflektere og fylle på batteriene.

Bli med meg på en yogaretreat? Sjekk ut denne siden