Et av spørsmålene jeg ofte får fra deltakere på yogatimene er øvelser de kan bruke for å lage mer romslighet og bevegelse i hoftene. De aller fleste yogautøvere enten elsker eller hater stillinger som har med hofter å gjøre. Så hvorfor er det så?

Vi elsker dem fordi de får oss til å føle oss friere, lykkeligere og fremfor alt lettere. Vi misliker dem fordi de er stive og lite bevegelige og krever ofte mye fysisk og mental utholdenhet og styrke. Stillesittende livsstil som mange av oss lever gjør at hoftene stivner, musklene på framsiden av hoftene blir kortere og en dårlig kroppsholdning skaper utfordringer i hverdagen.

Yogatradisjon og følelser

I yoga sies det at området rundt hoftene er knyttet til negative følelser som frykt, tristhet og skyldfølelse. Å få i gang strømmen av energi i dette området kan åpne opp og frigjøre disse følelsene. Jo mer vi åpner opp og gir slipp på alt det gamle vi har i bagasjen – jo mer kan vi leve livet fra et åpent hjerte.

Har du noen gang opplevd under en yogatime at du plutselig kommer i kontakt med følelser du ikke var forberedt på? Kanskje du kjente en tåre komme da du lå i Savasana? Eller et eller annet ord eller setning gjorde at du kjente det knøt seg i magen?

Fordeler med hofteåpnere

  • Kan lindre smerter i korsryggen.
  • Øker fleksibiliteten i hele kroppen.
  • Kan redusere stress.
  • Gi en følelse av letthet.
  • Kan frigjøre gamle og stagnerte følelser.
  • Har en avslappende effekt.
  • Øker blodsirkulasjonen.

Følelser og blokkeringer

Det er ikke uvanlig at yoga vekker ting i oss. Å løse opp i blokkeringer og følelser er en del av yogaens kraftfulle effekt. Det vil ikke alltid være enkelt å kjenne på følelser og sårbarhet, men det vil alltid være verdt det. Resultatet av en sånn opplevelse eller prosess er at du vil føle deg lettere, lykkeligere, mer harmonisk og kanskje kunne leve livet med et åpent hjerte!

Syns du at det er vanskelig når følelsene kommer opp på overflaten? Tenk på det som noe bra, noe som trenger å komme opp, noe du ikke trenger å bære på! Hver gang følelsene dine får mulighet til å snakke fritt blir du litt friere og den gode, positive livsenergien kan strømme gjennom deg.

Og du! Ta det med ro! Ikke press deg selv for hardt! Vær vennlig og medfølende med deg selv, gi deg selv klem og pust godt ut!

 

Om du kunne tenkt deg å teste ut yogatimer med hofter i fokus kan jeg anbefale følgende:

Hofter myke som honning

10 enkle, fine øvelser for hofter

Sterke ben og hofter