5 GODE GRUNNER TIL Å BEGYNNE MED YOGA

Jeg har praktisert yoga i mange år og er utrolig takknemlig for at jeg ble introdusert til yoga etter mange år som profesjonell idrettsutøver. Dette på grunn av at yoga har gitt meg så mye mer enn bare fysisk styrke, fleksibilitet og utholdenthet.

Hvis du bestemmer deg for å prøve yoga kan jeg ihvertfall love deg at yoga vil få deg til å føle deg bedre i kroppen din. Det kan hende at du vil bruke litt tid til å bli kjent med yoga og kroppen din, finne riktig yogaretning eller yogalærer som du har bra kjemi med, men du kommer til å kjenne på den gode følelsen i kroppen (etterhvert 😉).

Det å praktisere yoga er ingen quickfix som du kanskje er vant med ellers i livet, men ikke gi opp. Yoga har en unik hemmelighet som vil endre livet ditt til det bedre.

Her er mine 5 grunner:

  1. Yoga hjelper meg til å stoppe opp og å roe ned

Hver gang etter at jeg har praktisert yoga, uansett om det er 15 eller 60 minutter, kjenner jeg en deilig ro i kroppen og sinnet. Min sinnstilstand endres, og ting faller på plass på en måte. Tankene jeg hadde i hodet får en annen form, de blir på en måte litt snillere, mildere og ikke så dominante lenger. Pusten blir dypere og roligere.

  1. Yoga hjelper meg med konsentrasjon og fokus

Kroppen og sinnet roes ned etter praksisen og det er lettere for meg å rette fokuset og energien dit jeg ønsker den skal gå. Yoga hjelper meg å skjerpe fokuset og  den forbedrer min konsentrasjon.

Under en yogatime er jeg nødt til å holde fokuset på en ting av gangen, og når jeg beveger meg inn og ut av stillinger skapes det en rytme som har beroligende effekt på kroppen min . Sinnet trenes på å være fokusert og tilstedet.

Forskning har for eksempel vist at praktisering av yoga over tid kan forbedre konsentrasjon, forbedre vår evne til å ta inn informasjon mer nøyaktig og hjelpe til å tilegne oss nytt kunnskap mer effektivt .

  1. Yoga hjelper meg til å akseptere 

Selv om mange av oss ikke liker det så er vi under konstant endring. Livene våre endres stadig vekk. Det kan ofte være vanskelig å akseptere da en av menneskets grunnleggende behov er trygghetsbehov. Trygghetsbehovet kan ofte oppfattes som endringsmotstand da alt som er nytt kan skape usikkerhet og endring.

Yoga har hjulpet meg til å forstå og akseptere endring litt lettere. Gjennom yogapraksisen beveger jeg meg hele tiden noe som skaper en følelse av endring. De gangene jeg står statisk eller holder meg i ro (som under meditasjon) lærer jeg kroppen og sinnet mitt til å akseptere det som er, akseptere roen, akseptere endringene i livet mitt, akseptere meg selv som jeg er.

  1. Yoga hjelper meg til å ta sunnere valg

Yoga lærer meg å være bevisst mine valg i livet. Ikke bare valg når det gjelder mat jeg spiser, men også andre valg i livet som bidrar til at jeg blir gladere og sunnere person både fysisk og psykisk. Jeg har med tiden og ved hjelp av yoga blitt mer bevisst på hvordan jeg blir påvirket av mengde med informasjonen vi alle er bombardert med og hvordan jeg kan sile det ut.  Over årene har det blitt en del endringer i kostholdet mitt og jeg har blitt opptatt med hvordan maten jeg spiser påvirker helsen min. Jeg har også blitt mer bevisst over hvordan og hvem jeg bruker tiden min med og hvilke mennesker påvirker meg positivt. Vår tid er begrenset både med tanke på livet vi har og døgnet vi disponerer, så hvorfor ikke ta noen riktige valg for oss selv?

  1. Yoga får meg til å føle meg bedre

Det er mange som blir helt hekta på yoga, og jeg er en av dem. Det er ikke lenger noe jeg velger eller ikke, det er en måte å leve på. Etter en yogatime føler jeg meg alltid bedre.  Jeg føler meg mer opplagt, mer til stede, glad og mer våken.

Hvis du er nybegynner i yogaverdenen velg en time som er egnet for nybegynnere og møt opp med åpent sinn. Gi deg selv litt tid, prøv yoga 4-5 ganger og jeg vil love deg at du vil føle deg bedre i kroppen og sinnet ditt!

Hvis du har praktisert yoga en stund vil jeg at du skal vite at alle har gode og dårlige perioder som inneholder varierende mengde med yoga på matta, og det er helt ok. Yogapraksisen trenger ikke alltid å bestå av 90 eller 60 minutter på matta. Yoga er også valgene du tar som er bra for deg, tiden du bruker på å meditere, måten du er med deg selv og andre på, stille stundene du har bruk for og mye, mye mer.

 

Ved siden av disse fem finnes det mange flere fordeler som for eksempel sterkere og smidigere kropp, større fleksibilitet, bedre balanse, vektnedgang som følge av regelmessig praksis og endring av livsstilen, forebygging av utfordringer som kommer med alderen og mye mer.

Så, fin fram yogamatta di og kom i gang. 😊